mam ekstrastort

Politiker med pårørendeerfaring

Marianne Marthinsen, finanspolitisk talsmann på Stortinget for Ap, og en mulig kommende finansminister, har opplevd å være pårørende i en veldig vanskelig situasjon.
Den lille datteren hennes var alvorlig funksjonshemmet og døde 15 måneder gammel etter måneder med inn og ut av sykehus og til slutt familieopphold på barneintensiven på Ullevål. I et stort portrettintervju i Klassekampen 05.02.2017 forteller hun om hvordan dette har preget henne:

Jeg har blitt veldig var på måten man snakker om de svakeste i samfunnet. I alle diskusjoner som handler om velferdsstaten, hører du dette med at vi må ta vare på de svakeste. For meg blir det helt feil å snakke om det på denne måten, sier hun.

-Å snakke om sterke og svake grupper? spør Klassekampen.

Ja, for dette samfunnet har vi bygget for at vi alle skal kunne bli tatt vare på i de periodene vi har behov for det.


Vi inntar forskjellige plasser i den kjeden kontinuerlig. Jeg opplevde å være helt avhengig av andre på et mye tidligere tidspunkt enn de fleste gjør, og det har preget meg».
 

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


Etter Tina Jørgensen forsvann og deretter blei funne drepen hausten 2000 gjekk det fleire månadar før nokon i hjelpeapparatet tok kontakt med familien, fortel Torunn Austdal Rasmussen.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten

FILMARKIVET

Her finner du korte undervisningsfilmer laget av praktikere, pårørende og forskere. De fleste filmene avslutter med drøftingsoppgaver.

HJELP DER DU BOR

I vår landsdekkende karttjeneste finner du gode hjelpetiltak lokalt og nasjonalt.
Vipps: 523 001
Epost
Chat
Telefon
Ris eller ros?
Utvikling: Destino / CMS: Destinet