skjermbilde 2017-11-24 kl  13 50 38

Tapet av et barn er forferdelig

Først 25 år etter sønnen Jørgens selvmord, klarer tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland å snakke om det uten å bryte sammen.
Foto: Janne Møller-Hansen

I et intervju i VG Helg 11.02. 2017 forteller Gro Harlem Brundtland under vignetten «Hva livet har lært meg», blant annet om sorgen etter sønnens død.

Hun sier:
-Man kan oppleve sorgen som vi har, at et barn dør.  Det er virkelig et sjokk i livet. I 15-20 år etter at Jørgen døde, fikk jeg emosjonelle reaksjoner. Det er først nå jeg kan snakke om det uten å bryte sammen, selv om jeg kjenner det kom noe i stemmen min nå også.

Sorgen er en del av livet for de fleste av oss, men tapet av et barn er forferdelig. Det blir aldri erstattet. Det er bare tid og at man snakker om det, og er åpen om det med sine nærmeste, som kan lindre det. Uansett tar det mange år før man føler at man kan le fritt.

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


Eit yrke her i landet har utelukkande pårørande som målgruppe. Gravferdskonsulentane eller bedemennene som dei også blir kalla.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten

FILMARKIVET

Her finner du korte undervisningsfilmer laget av praktikere, pårørende og forskere. De fleste filmene avslutter med drøftingsoppgaver.

HJELP DER DU BOR

I vår landsdekkende karttjeneste finner du gode hjelpetiltak lokalt og nasjonalt.
Vipps: 523 001
Epost
Chat
Telefon
Ris eller ros?
Utvikling: Destino / CMS: Destinet