← Gå tilbake

kartfilm

Pårørende-hjelp der du bor

– Et tilbud til alle pårørende som er på let etter hva som finnes på deres hjemsted, sier Liv Nordbø Kleppe, webredaktør for Pårørendesenteret.no – En oversikt som viser hva de som møter pårørende gjennom jobben sin kan vise til supplerer webredaktør Gunder Christophersen i BarnsBeste.
Du har kanskje allerede registrert det: På nettsiden Pårørendesenteret.no og nyheter.BarnsBeste.no kan du finne en landsoversikt over tilbud som pårørende kan benytte seg av.
«Finn hjelp og felleskap der du bor» har Pårørendesenteret.no kalt det. «Kommuneinfo – tilbud der barn bor» heter det hos BarnsBeste. Databasen er den samme og i dag ligger det nærmere 2000 ulike linker i basen.
 
Nå slippes en film som viser tilbudet.
 

– Vi ønsker å tilby nettbrukerne våre en oversikt over de mange pårørendetilbudene som finnes i kommunene.

Det er mye bra arbeid som gjøres der ute, både blant offentlige og private aktører. Det vil vi vise fram, sier Kleppe og Christophersen.
 
På Pårørendesenteret.no side er det et interaktivt kart hvor man enkelt kan finne sin kommune og tilbudene der. I tillegg er det delt i regionale og nasjonale tilbud. BarnsBeste har også sortert sin oversikt i kommuner. Databasen er linker til aktuelle tjenester.

- Det skjer jo stadig endringer på disse nettsidene og vi jobber for å ha en mest mulig oppdatert oversikt.

For å få til det er vi helt avhengige av at vi får meldinger om tilbud som mangler i oversikten eller linker som er endret. Informasjon om dette finner du der kartjenesten ligger, sier de to.
 
 

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


Familiemedlemmet tok opp rundt 5,5 millioner kroner i «Trine» og ektemannens navn. Ekteparet i sekstiårene risikerer nå å måtte selge huset og gå personlig konkurs.
 

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten