ian-schneider-PAykYb-8Er8-unsplash%20copy

← Gå tilbake

Kristin
Kristin Lyse
Webredaktør
Publiseringsdato: 27.04.21

Å være par og pårørende – Flyttet parkurs med ledig plass

Parkurset som skulle holdes 10. og 11. april er flyttet til lørdag 5. til søndag 6. juni. Da inviterer vi «pårørende-par» til et pusterom med korte foredrag og samtaler. Stedet er Quality Hotel Residence i Sandnes, og prisen er kun kr 2000,- per par inkl. overnatting og alle måltider.
Å være par og pårørende, kan til tider være krevende og prege parforholdet på ulike måter. Dette er et kurs for de som ønsker å ta vare på og styrke parforholdet og samtidig bli mer bevisst pårørenderollen og hvordan denne virker inn på samlivet.

– Kurset setter fokus på hva som kan bidra til å gjøre samlivet bedre midt oppi de utfordringene par lever i som pårørende. Målet er å bidra til økt livskvalitet.


Korte foredrag og samtaler

Det sier Gry Anette Øvstegård som er familieterapeut og fagkonsulent ved Pårørendesenteret og som sammen med Preben Wolf er med på kurset lørdag og søndag 5.–6. juni. Begge er sertifiserte parkursholdere.

Det blir korte foredrag omkring sentrale temaer i parforhold generelt, samt temaer som i større grad belyser og går nærmere inn på pårørenderollen og den plassen den får i forholdet.

– Vi legger opp til veksling mellom plenumsundervisning og samtaler for parene. Det blir også tid til å bare være sammen som par, understreker Øvstegård.
 

Det var lærerikt. Skulle deltatt
allerede for mange år siden!


Pårørendesenteret er arrangør

Kursarrangør er Stiftelsen Pårørendesenteret som blant annet driver de nasjonale nettstedene Pårørendesenteret.no, Pårørendeprogrammet.no og UngePårørende.no.

Pårørendesenteret er lokalisert i Stavanger der både pårørende og fagfolk tilbys pårørendeveiledning, kurs og undervisning. Mer informasjon om tilbudet finner du her.

Neste kurs arrangeres 25. og 26. september. Allerede 20. og 21. november har vi et ekstra kurs for å ta igjen det vi har måttet avlyse av smittevernshensyn. På begge disse kursene er det forsatt ledige plasser.

Kurset arrangeres hver vår og høst. Ønsker dere å delta på et senere kurs, ta kontakt allerede nå hvis dere ønsker å melde dere på, eller for å få tilsendt informasjon om senere kursdatoer.


Påmelding

For påmelding til senere kurs, benytt post@parorendesenteret.no eller ring oss på tlf. 90 90 48 48. Du kan også benytte kontaktskjemaet vårt.

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


– Jo, Viste Strandhotel er et vanlig hotell også. Folk kan overnatte her, vi har hotellfrokost. Og som et vanlig hotell kan vi arrangere konferanser, vielser, bursdager, forteller hotellsjef Elisabeth Lied.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten