Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
Kursportal_1440
Kursportal_1440_hover
absolutvision-82TpEld0_e4-unsplash
Screenshot%202021-04-06%20at%2014_09_55
Marie Rein Bore
Journalist
Publiseringsdato: 03.01.17
Tilbake_pil
Tilbake
Aktuelt

Bømlo bygger på det som fungerer i pårørendetilbudet

Bømlo er en av de kommunene som har fått støtte fra Helsedirektoratet til videre satsing på pårørendearbeid.
– Vi har et godt og fleksibelt avlastningstilbud for psykiske utviklingshemmede barn. Vi vil utvide dette tilbudet til andre grupper foreldre, bygge videre på det som fungerer, sier Linda Hellen, leder for barne- og familietjenesten i Bømlo kommune.

Å satse på en slik utvidelse var rådet da hun utfordret egne medarbeidere på hva de skulle jobbe mer med innen pårørendearbeidet.
 

Vi ønsker å utvide tilbudet
til familier i risikosonen.


– Vi ønsker å utvide tilbudet til familier i risikosonen. Det skal være et forebyggende lavterskelopplegg, der tilbudet om avlastning kommer fra de forebyggende tjenestene, og ikke bare via barnevernet, sier Linda Hellen.

Kommunen ser nå på muligheten til å få enda et hus til avlastningstilbud slik at man kan utvikle tilbudet. Huset må ligge i nærheten av det eksisterende, slik at det er samme daglig leder, og personalet kan spille på hverandre.

– Vi er inne i det første året med tilskudd fra Helsedirektoratet. Tilskuddene går vanligvis over tre år. Til neste år har vi også planlagt fire temasamlinger for foreldre med barn som trenger avlastning.
 

Det er viktig å lage samlinger der
foreldre kan føle seg hjemme.


– Det er viktig å lage samlinger der foreldre kan føle seg hjemme, at det er et koselig sted med noe godt å bite i, god tid til å snakke sammen. Erfaring fra andre kommuner er at det er viktig med ulike temaer, og viktig å gi alle foreldre mulighet til å snakke.

Tema neste år blir rundt overgangen fra barn til voksen; spørsmål om egen bolig, hvilke rettigheter barna vil få som voksne, hva som fins av skoletilbud, forteller Linda Hellen.
Tilbake_pil
Flere aktuelle saker
Aktuelt
printer
Skriv ut

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd
Tips & råd - BU

Min historie


I 2007 byrja den livsglade, sjølvstendige og strukturerte kona hans å endra seg. I åra som følgde blei ho stadig meir humørsjuk og mistenksam.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten