Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
Kursportal_1440
Kursportal_1440_hover
christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash
Screenshot%202021-04-06%20at%2014_09_55
Marie Rein Bore
Journalist
Publiseringsdato: 04.01.17
Tilbake_pil
Tilbake
Aktuelt

Gjøvik kommune satser på nettinformasjon til pårørende

– Mange pårørende tror de er alene om problemene sine. Vi bruker nettsiden vår til å vise at mange pårørende er i samme båt, og at det er mange fagsteder for pårørende, forteller Solveig Skottene.
Hun er nettsideansvarlig for helse- og omsorg i Gjøvik kommune. Og en del av informasjonen til pårørende er hentet fra nettsiden til Pårørendesenteret.

På nettsiden til Gjøvik kommune understreker kommunen pårørendes betydning:

«Pårørende utfører viktige omsorgsoppgaver og er en verdifull ressurs i omsorgsfelleskapet. På denne nettsiden finner du lenker og aktuell informasjon slik at du som pårørende lettere skal finne kunnskap, steder hvor du kan dele erfaringer, motta hjelp og støtte eller bare ha noen å prate med,» står det.
 

Pårørende utfører viktige omsorgsoppgaver
og er en verdifull ressurs i omsorgsfelleskapet.


Behovet for mer og bedre informasjon til pårørende kom opp under et pårørendeprosjekt som ble drevet på Haugtun, Undervisningssenter for sykehjem i Oppland, forteller Skottene. Hun understreker at Torbjørn S. Jacobsen, som da var prosjektmedarbeider der, var den som var opptatt av muligheten til å nå ut til pårørende med mer kunnskap.

– Vi sydde sammen en pakke og er fornøyd med resultatet, sier Solveig Skottene, som sier de har målinger som viser at informasjonssidene blir lest. En suksessfaktor var at samlesiden med pårørendeinformasjon fikk en sentral plassering på «hovedraden» og er godt synlig ved besøk.

Hun sier at de allikevel ser at de har et forbedringspotensiale, og siden inngår derfor i en halvårig revisjon der de «spisser» innholdet enda tydeligere.
Tilbake_pil
Flere aktuelle saker
Aktuelt
printer
Skriv ut

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd
Tips & råd - BU

Min historie


I 2007 byrja den livsglade, sjølvstendige og strukturerte kona hans å endra seg. I åra som følgde blei ho stadig meir humørsjuk og mistenksam.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten