quentin-dr-178096

← Gå tilbake

Hva med de pårørende når kvinner blir «forført av spriten»?

Kvinner og alkohol er kanskje ett av våre siste tabuer. Hva skjer når en kvinne drikker for mye? I NRK-serien «Forført av spriten» deler fem modige kvinner sine historier.
Den tredje av de fem kvinnene står fram på NRK1 onsdag kveld.
Her kan du se de tidligere episodene i NRK-serien, Kvinner forført av spriten - eller lese mer om serien her.
 

Rundt kvinner som sliter med rus, står ofte pårørende, både familie og nære venner. Å være pårørende gjennom lengre tid er slitsomt og utmattende. Hvor kan den pårørende få hjelp?


Pårørendesenteret i Stavanger har tilbud for dem som er pårørende til personer med rusproblemer.
- Senteret har personell med variert faglig bakgrunn og lang klinisk erfaring. Tilbudene består av både samtaler, kurs, grupper og veiledningstjenester, forteller daglig leder Unn Birkeland.

 I tillegg til at det er et fysisk senter som kan oppsøkes, driver senteret også landsdekkende tjenester i form av nettsider for både pårørende og fagpersonell. Senteret har dessuten en hjelpetelefon, Pårørendelinjen, for hele landet. 

 - Det er et lavterskeltilbud, noe som betyr at det er gratis, uten søknadsprosesser og uten ventetid, sier Unn Birkeland.

Les mer om Stiftelsen Pårørendesenteret her.

Vi anbefaler også å lese denne artikkelen fra NRK med 8 kloke råd fra fagfolk til deg som er pårørende til en rusavhengig.

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


– Me hadde vore på tur. Far tok syklane våre ut av bilen søndag ettermiddag, så gjekk eg og bror min og la oss. Neste morgon då me vakna, såg me at mamma hadde grete. Ho fortalde oss at pappa var på sjukehuset, fortel Lotte Iversen Vigrestad.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten