Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
Kursportal_1440
Kursportal_1440_hover
FOREDRAGSHOLDERNE%20%C3%98verenget%20BRUK%20nettet
Bethi
Bethi Dirdal Jåtun
Journalist
Publiseringsdato: 21.03.21
Tilbake_pil
Tilbake
Aktuelt

Pårørendekonferansen 2021: Møt filosof Einar Øverenget

Filososf Einar Øverenget setter søkelyset på pårørende og selvforståelse i sitt foredrag under Pårørendekonferansen 2021 som arrangeres digitalt 22. september 2021.
Einar Øverenget er en av Norges mest anerkjente filosofer, en ettertraktet foredragsholder og forfatter. Han har en doktorgrad i filosofi fra Boston College, var opprinnelig med på å danne Humanistisk Akademi i 2000 og er i dag professor i filosofi ved Høgskolen i Innlandet.
 

Å være en aktør

Øverenget har gitt ut flere bøker og er en aktiv samfunnsdebattant og foredragsholder med fokus på å gjøre filosofi mer tilgjengelig for folk flest. Om foredraget under Pårørendekonferansen 2021 sier han:
 
«På den ene siden er man som pårørende satt i en situasjon man ikke har valgt, samtidig vil det være lite hensiktsmessig å holde på en selvforståelse som offer – ganske enkelt fordi pårørende også må være sterke aktører. Jeg underkjenner ikke påkjenningen det er å være pårørende – men de kan også hente styrke fra den menneskelige evnen til å være en aktør, og det gir styrke.»
 
Det er et begrepspar som er spennende i den sammenheng og det har jeg hentet fra pedagog Roald Nygård: «Brikke eller aktør – hva er din selvforståelse».
 

Forfatteren Øverenget

Einar Øverenget har lenge vært husfilosof i «Nitimen» og på «God Morgen Norge», og er også fast spaltist i Dagbladet Magasinet. Han har også skrevet en rekke bøker, blant annet Hannah Arendt (2001), Eksistens (2003), Å bli sin egen venn (2004), Lykkens filosofi (2006), Livets Øyeblikk (2007) og Hemmeligheter (2009). I tillegg har han også skrevet barnebøkene «Sokrates og pappa» (2009) og «Sokrates og pappa tar seg tid» (2011).

Pårørendekonferansen 2021, program og påmelding, finner du her.
 
Tilbake_pil
Flere aktuelle saker
Aktuelt
printer
Skriv ut

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd
Tips & råd - BU

Min historie


I 2007 byrja den livsglade, sjølvstendige og strukturerte kona hans å endra seg. I åra som følgde blei ho stadig meir humørsjuk og mistenksam.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten