F%C3%B8niks

← Gå tilbake

Kristin
Kristin Lyse
Webredaktør
Publiseringsdato: 30.08.18

«Føniks» – En norsk spillefilm om barn som pårørende

Filmen følger Jill som vokser opp med fraværende far og en mor som sliter med psykisk helse og rusproblemer.
Filmen er regissert av Camilla Strøm Henriksen som også har skrevet manus med inspirasjon i egen barndom. Handlingen er satt til dagens Oslo og strekker seg over fem dager.

«Under arbeidet med filmen har jeg forstått at tematikken berører veldig mange. Det handler om barn som må ta voksenrollen i altfor ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen. Og barna er lojale og stepper inn når foreldrene sliter,» forteller hun.

Jill på 14 år bor sammen med lillebroren sin og deres mor som ikke er i stand til å ta vare på hverken seg selv eller de to barna. Den lille familien står uten noe særlig nettverk og støttepersoner og Jill er nødt til å ta langt mer ansvar enn tenåringsjenter flest. 
 

Det er en rolle jeg kjenner utrolig mye
kjærlighet for, samtidig som jeg også,
så klart, først og fremst føler kjærlighet
for disse barna.

– Maria Bonnevie

«Det er en rolle jeg kjenner utrolig mye kjærlighet for, samtidig som jeg også, så klart, først og fremst føler kjærlighet for disse barna. Når jeg leste manuset, husker jeg tenkte at det er jo forferdelige ting de går gjennom. Og det å spille hun som på en måte mange ganger utsetter dem for det er jo ikke noe morsomt,» forteller Maria Bonnevie som spiller Astrid, moren til de to barna.

Filmen har premiere på kinoer over hele landet 12. oktober.

Se bakomfilm her.

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


Solveig og Christof Obrecht-Speth blei for sju år sidan foreldre til ei jente som blei fødd altfor tidleg. Det betydde tre månadar på sjukehus og mange dagar i spenning og uvisse om korleis det ville gå med veslejenta.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten