christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash

← Gå tilbake

Screenshot%202021-04-06%20at%2014_09_55
Marie Rein Bore
Journalist
Publiseringsdato: 04.01.17

Gjøvik kommune satser på nettinformasjon til pårørende

– Mange pårørende tror de er alene om problemene sine. Vi bruker nettsiden vår til å vise at mange pårørende er i samme båt, og at det er mange fagsteder for pårørende, forteller Solveig Skottene.
Hun er nettsideansvarlig for helse- og omsorg i Gjøvik kommune. Og en del av informasjonen til pårørende er hentet fra nettsiden til Pårørendesenteret.

På nettsiden til Gjøvik kommune understreker kommunen pårørendes betydning:

«Pårørende utfører viktige omsorgsoppgaver og er en verdifull ressurs i omsorgsfelleskapet. På denne nettsiden finner du lenker og aktuell informasjon slik at du som pårørende lettere skal finne kunnskap, steder hvor du kan dele erfaringer, motta hjelp og støtte eller bare ha noen å prate med,» står det.
 

Pårørende utfører viktige omsorgsoppgaver
og er en verdifull ressurs i omsorgsfelleskapet.


Behovet for mer og bedre informasjon til pårørende kom opp under et pårørendeprosjekt som ble drevet på Haugtun, Undervisningssenter for sykehjem i Oppland, forteller Skottene. Hun understreker at Torbjørn S. Jacobsen, som da var prosjektmedarbeider der, var den som var opptatt av muligheten til å nå ut til pårørende med mer kunnskap.

– Vi sydde sammen en pakke og er fornøyd med resultatet, sier Solveig Skottene, som sier de har målinger som viser at informasjonssidene blir lest. En suksessfaktor var at samlesiden med pårørendeinformasjon fikk en sentral plassering på «hovedraden» og er godt synlig ved besøk.

Hun sier at de allikevel ser at de har et forbedringspotensiale, og siden inngår derfor i en halvårig revisjon der de «spisser» innholdet enda tydeligere.

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


Solveig og Christof Obrecht-Speth blei for sju år sidan foreldre til ei jente som blei fødd altfor tidleg. Det betydde tre månadar på sjukehus og mange dagar i spenning og uvisse om korleis det ville gå med veslejenta.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten