Unn%20uttalelser

← Gå tilbake

Bethi
Bethi Dirdal Jåtun
Journalist
Publiseringsdato: 27.08.20

Påmeldingene til årets konferanse strømmer på

Aldri noen gang tidligere har de pårørende vært så godt representert på Pårørendekonferansen som i år. Per nå er rundt 40 prosent av de påmeldte pårørende, noe arrangørene aldri tidligere har opplevd.

Foto: Pause under forrige års Pårørendekonferanse

Det digitale formatet og muligheten til å logge seg på for å se hele eller deler av konferansen også flere dager etter direktesendingen 23. september, er nok viktige faktorer til responsen, tror arrangørene. Dessuten:
 

Streaming viktig også framover

– Å være pårørende over tid, kan tære både på økonomi og krefter. For mange må det være noe helt spesielt om man skal kunne velge å reise bort. Årets konferanse kan man følge fra egen stue. Dette gir helt nye muligheter, sier Unn Birkeland i Stiftelsen Pårørendesenteret, som er en av arrangørene bak den nasjonale Pårørendekonferansen som arrangeres i september hvert år.

Responsen fra pårørende gjør at hun allerede nå tenker at streaming bør være et naturlig tillegg til det fysiske konferanseformatet som hun håper de skal kunne komme tilbake til allerede neste år.
 

Viktig målgruppe for konferansen

– Det er viktig å møtes, kanskje spesielt for fagfolk. Men erfaringene vi nå gjør oss med årets digitale konferanse er verdifulle og bidrar til at vi kan nå enda lengre ut ved å ta i bruk flere formater samtidig, mener hun.

Det har hele tiden vært et mål å få flere pårørende blant deltakerne på konferansen. Derfor er det ekstra gledelig for arrangørene å kunne konstatere at responsen i denne gruppen er såpass stor dette året.
 

Påfyll uten å måtte reise bort

– Mange er låst til hjemmesituasjonen. Nå kan de få påfyll uten å måtte tenke på konsekvensene av å reise bort, fastslår Unn Birkeland som oppfordrer flere til å melde seg på.

– Det digitale formatet gjør at vi også har flere plasser! Meld dere på i dag, er oppfordringen.

Program og påmelding finner du her.

 

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


Solveig og Christof Obrecht-Speth blei for sju år sidan foreldre til ei jente som blei fødd altfor tidleg. Det betydde tre månadar på sjukehus og mange dagar i spenning og uvisse om korleis det ville gå med veslejenta.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten