FOREDRAGSHOLDERNE%20%C3%98verenget%20BRUK%20nettet

← Gå tilbake

Bethi
Bethi Dirdal Jåtun
Journalist
Publiseringsdato: 21.03.21

Pårørendekonferansen 2021: Møt filosof Einar Øverenget

Filososf Einar Øverenget setter søkelyset på pårørende og selvforståelse i sitt foredrag under Pårørendekonferansen 2021 som arrangeres digitalt 22. september 2021.
Einar Øverenget er en av Norges mest anerkjente filosofer, en ettertraktet foredragsholder og forfatter. Han har en doktorgrad i filosofi fra Boston College, var opprinnelig med på å danne Humanistisk Akademi i 2000 og er i dag professor i filosofi ved Høgskolen i Innlandet.
 

Å være en aktør

Øverenget har gitt ut flere bøker og er en aktiv samfunnsdebattant og foredragsholder med fokus på å gjøre filosofi mer tilgjengelig for folk flest. Om foredraget under Pårørendekonferansen 2021 sier han:
 
«På den ene siden er man som pårørende satt i en situasjon man ikke har valgt, samtidig vil det være lite hensiktsmessig å holde på en selvforståelse som offer – ganske enkelt fordi pårørende også må være sterke aktører. Jeg underkjenner ikke påkjenningen det er å være pårørende – men de kan også hente styrke fra den menneskelige evnen til å være en aktør, og det gir styrke.»
 
Det er et begrepspar som er spennende i den sammenheng og det har jeg hentet fra pedagog Roald Nygård: «Brikke eller aktør – hva er din selvforståelse».
 

Forfatteren Øverenget

Einar Øverenget har lenge vært husfilosof i «Nitimen» og på «God Morgen Norge», og er også fast spaltist i Dagbladet Magasinet. Han har også skrevet en rekke bøker, blant annet Hannah Arendt (2001), Eksistens (2003), Å bli sin egen venn (2004), Lykkens filosofi (2006), Livets Øyeblikk (2007) og Hemmeligheter (2009). I tillegg har han også skrevet barnebøkene «Sokrates og pappa» (2009) og «Sokrates og pappa tar seg tid» (2011).

Pårørendekonferansen 2021, program og påmelding, finner du her.
 

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


Rødt-politikaren Mímir Kristjánsson frå Stavanger er 35 år, og har stort sett vore pårørande heile livet. Det vil merkast i innsatsen han skal leggja ned på Storinget i komande periode, lovar han.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten