Statsbudsjettet

← Gå tilbake

Screenshot%202021-04-06%20at%2014_09_55
Marie Rein Bore
Journalist
Publiseringsdato: 08.10.19

Statsbudsjettet: Øker tilskuddet til Pårørendesenteret

Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Pårørendesenteret i Stavanger med 200.000 kroner for neste år.
– Det er veldig gledelig at regjeringen ser betydningen av arbeidet vårt og øker bevilgningene. Det er også gledelig at vi blir omtalt i statsbudsjettet, sier daglig leder av Pårørendesenteret, Unn Birkeland.  
 

Ekstra støtte til barn og unge?

Slik blir Pårørendesenteret presentert i årets statsbudsjett: Pårørendesenteret i Stavanger tilbyr pårørendeveiledning, kurs og undervisning til både pårørende og fagfolk lokalt og nasjonalt. Senteret driver også pårørendesenteret.no, et landsdekkende nettsted for pårørende og pårørendeprogrammet.no, et læringsverktøy for ansatte i helse- og omsorgstjenestene.

– Samtidig opplever vi en økende pågang og dermed større aktivitet. Vi setter også i gang et nytt tilbud til barn og unge. Derfor drar vi nå inn på Stortingets budsjetthøringer og argumenterer for ekstra støtte, sier Unn Birkeland.
 

Økt pågang fra hele landet

Birkeland forteller om økt pågang fra hele landet:

– Pårørende fra hele landet ringer oss fordi de ikke har noe passende tilbud der de bor. Vi opplever dessuten en formidabel pågang fra fagfolk som sier de trenger mer kompetanse når det gjelder forholdet til pårørende, noe de har hatt for lite om i sin fagutdanning. Å kunne gi fagfolk økt kompetanse, er en viktig del av Pårørendesenterets arbeid, fastslår Unn Birkeland.

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


Solveig og Christof Obrecht-Speth blei for sju år sidan foreldre til ei jente som blei fødd altfor tidleg. Det betydde tre månadar på sjukehus og mange dagar i spenning og uvisse om korleis det ville gå med veslejenta.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten