Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
10. januar 2024

Kunnskap gir trygghet

Demenssykdom rammer ikke bare den som blir syk, men også den nære familien.
Kunnskap gir trygghet
Ellipse%2035
Anne%20Torill%20Brims%C3%B8
Tekst:

​Anne Torill Brimsø

Sykepleier, pedagog og veileder
Master i medborgerskap og samhandling
Ikke sjelden er det pårørende som merker at den som står en nær, har endret seg og at noe er galt. Da er det normalt å få bekymringstanker, og det er ikke alltid lett for pårørende å vite hva som videre er lurt å gjøre.

Nasjonalt senter for aldring og helse har, i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelse, utarbeidet boken «Pårørendestøtte - demens»​. Her kan du som pårørende få kunnskap, støtte og hjelp i den situasjonen du er i.

Boken er skrevet av Ane Stavrum og Trine Nordby Skjellestad, sykepleier og pårørendekoordinator i Nasjonalt senter for aldring og helse. Den er en del av Demensplan 2025.
 

Å få økt kunnskap kan gi trygghet og bedre forståelse, både om selve sykdommen, og hva man selv kan gjøre for å oppnå bedre livskvalitet i en vanskelig pårørendesituasjon.


Du kan laste ned boken som PDF her

Å være pårørende kan være vanskelig, uansett hvem du er pårørende til. Trenger du noen å snakke med, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på Pårørendelinjen. Den er åpen alle hverdager mellom kl. 10:00 og 17:00. 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut