Kommunikasjon
I krevende livssituasjoner kan det være vanskelig for oss å snakke godt sammen, særlig dersom vi er uenige, er preget av stress eller har sterke og vonde følelser. Vi kan oppleve at vi misforstår eller snakker forbi hverandre.


Å snakke med barn og unge om sykdom
Å snakke med barn om sykdom kan gjøre dem bedre i stand til å håndtere situasjonen og minske deres utrygghet. Å forstå situasjonen vi lever i, er av stor betydning for hvordan vi håndterer påkjenninger og stress, uansett alder.
Klønete er godt nok
Når en i familien blir syk er god kommunikasjon ekstra viktig og vanskelig – på samme tid. Mange tror at de må finne de perfekte ordene for å bli forstått. Det er heldigvis ikke det aller viktigste. Sterke følelser vil gjøre at ting ikke kommer ut helt som vi hadde tenkt.


Hvem besøker svigermor?
Når to i en familie skal fordele pårørendeoppgaver mellom seg, oppstår uenighet. Det handler om prioriteringer, ansvar og båndet til den som er syk.
Samtale om selvmord
Psykiske lidelser er knyttet til økt risiko for selvmord. Mange pårørende bekymrer seg, ønsker å snakke om det, men tør ikke ta opp tema i frykt for å gjøre vondt verre.


Om å snakke med fagpersoner
Når den som er syk og du som pårørende ønsker det, er det ofte til hjelp om du deltar på møter med helsetjenestene. Når dere har lik informasjon, er det lettere å være åpne og dere kan sjekke ut om dere har forstått informasjonen likt.