Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
17. april 2019

Årets Pårørendekommune 2019

Synes du kommunen din er god på pårørendearbeid? Kanskje kan den bli Årets Pårørendekommune.
Årets Pårørendekommune 2019
Ellipse%2035
Kristin
Tekst:

​Kristin Lyse

Webredaktør
20. april startet nomineringen til «Årets Pårørendekommune». Nytt av året er at også KS – kommunesektorens interesse og arbeidsgiverorganisasjon og HBF - Handikappede barns foreldreforening er med i juryen. Det er tredje gangen prisen deles ut.

Helseminister Bent Høie deler ut prisen for Årets Pårørendekommune på Quality Hotel Residence i Sandnes 25. september under Pårørendekonferansen. Nominasjonsprosessen starter 20. april hvert år og varer til 20. august.
 
I fjor mottok vi over 80 nominasjoner – i år håper vi på enda flere nominasjoner av store og små kommuner over hele landet. Husk at det er kommunens pårørendearbeid som skal hedres. Hovedhensikten med prisen er å skape økt engasjement og interesse for pårørendearbeid i kommunene.
 
Hvem som helst kan nominere en kommune, enten de er pårørende, fagfolk, politikere eller jobber i en interesseorganisasjon.
 

Nå står en ny utdeling for tur

Dette er hovedkriteriene:
  • Systematisk arbeid for pårørende med tydelige planer for arbeidet.
  • Samarbeid innad i kommunen og utad til lag og organisasjoner i kommunen når det gjelder pårørendetiltak.
  • Involvering av pårørende.

Selve prisen er en sjekk på 10.000 kroner og et spesialdesignet grafisk trykk. Tidligere er det Asker og Ålesund kommune som har gått av med seieren.

Med i juryen er KS, HBF, PIO, BarnsBeste, Napha, NK LMH, Pårørendealliansen, NKS-Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge og Pårørendesenteret.
 

Ønsker du å nominere en kommune?

Bruk 5 minutter på å fylle ut dette nominasjonsskjemaet.
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut