Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
25. januar 2022

200 000 kroner i julegave fra The Body Shop

I alle de 48 The Body Shop-butikkene i Norge gikk en sum av hvert enkelt gavesalg denne julen til Pårørendesenteret. Pårørende var også tema i mange av kundesamtalene denne perioden, og flere fikk seg en aha-opplevelse.
200 000 kroner i julegave fra The Body Shop
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
– Mange av kundene våre uttrykte at de ikke hadde tenkt på seg selv som pårørende – før nå. En gjengs oppfatning synes å være at «pårørende» er å forstå som etterlatte, altså noen som har mistet noen. Kunder som var pårørende som barn, fortalte at de da savnet noen å snakke med. I det hele tatt opplevde vi mange fine og sterke historier som følge av julegaveaksjonen 2021, sier Cecilie Sandbu, Marketing og PR manager i The Body Shop Norge.

 
Ubetalte omsorgsarbeidere tema

Hvorfor akkurat Pårørendesenteret ble valgt som donasjonspartner denne julen, har sin grunn i dette:
 
– Vi jobber i et stort, internasjonalt selskap, der tema for 2021 var «ubetalte omsorgsarbeidere», noe vi tolket som pårørende. Vi ønsket å hylle dem.
 
At så mange som 1,5 millioner nordmenn over 18 år regnes som pårørende, trigget The Body Shop Norge.
 
– Vi fant fram til Pårørendesenteret som jo veileder, trøster og lytter til pårørende når ting er tungt, og som blant annet har en egen hjelpelinje for pårørende. For oss har det vært veldig fint å kunne synliggjøre folk som tar vare på andre, sier Sandbu enkelt.
 

Vi er utrolig takknemlige for at vi fikk
være The Body Shops juledonasjonspartner
denne gang.

 
Positive ringvirkninger

Hun opplever julegaveaksjonen som en aktivitet med positive ringvirkninger og framhever også samarbeidet med Pårørendesenteret.
 
– Vi har hatt tett dialog med Pårørendesenteret og la også planer sammen for hvordan vi best kunne fronte saken både i butikkene våre og i sosiale medier, sier hun.
 
I tillegg til materiell i butikk, skapte Body Shop Norge også blest om aksjonen i sosiale medier der pårørende fortalte om sin situasjon. Alle butikklederne deltok også på kurs i regi av Pårørendesenteret slik at de kunne svare kundene på best mulig vis.

 
Pengene går til Pårørendelinjen

– Vi er utrolig takknemlige for at vi fikk være The Body Shops juledonasjonspartner denne gang. Pengene skal gå til Pårørendelinjen, vår hjelpetelefon og chattetjeneste for pårørende, sier Unn Birkeland, daglig leder for Pårørendesenteret.
 
Hun forteller at overraskelsen og gleden var stor da de i høst fikk henvendelsen fra The Body Shop Norge om at Pårørendesenteret var ønsket som juledonasjonspartner.
 
– At The Body Shop i butikk og i alle sine kanaler satte fokus på pårørende og fikk samtaler med kundene sine om disse tingene, er utrolig verdifullt, påpeker hun.
 
Cecilie Sandbu i The Body Shop Norge understreker på sin side at de er glade for å kunne være med å bidra:
 
– I The Body Shop har vi en grunnleggende tro på at vi skal bruke vår innflytelse til å kjempe for en bedre verden. Organisasjoner som gjør gode ting, skal få anerkjennelse og hjelp til å lykkes, og vi håper at både pårørende og pårørendesaken har fått merke dette, avslutter Sandbu.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut