Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
21. september 2022

Alta er Årets Pårørendekommune

– Prisen gir oss et ekstra løft og er en stor anerkjennelse for pårørendearbeidet vi driver i Alta, sier Linda Kristin Suhr, prosjektleder i pårørendeprosjektet «fra usynlig til verdsatt og inkludert».
Alta er Årets Pårørendekommune
fv. hovedutvalgsleder helse og sosial Kristin Jensen, prosjektkoordinator Linda Kristin Suhr og ordfører Monica Nielsen. Foto Alta kommune
Ellipse%2035
Vilhelm
Tekst:

​Vilhelm Viksøy

Journalist og mediaansvarlig
Prisen for Årets Pårørendekommune ble delt ut under Pårørendekonferansen 21. september. Den ble delt ut for sjette år på rad, og prisutdeler er statsråd Ingvild Kjerkol. Prisen er ingen premiering av «den beste», men deles ut til en kommune som har gjort et grundig, systematisk og synlig pårørendearbeid.

For Alta sin del handler dette blant annet om pårørendeprosjektet «fra usynlig til verdsatt og inkludert». Gjennom prosjektet «har Alta kommune tatt pårørendearbeidet på alvor. De siste to årene har de gjennomført målrettet arbeid med pårørende i alle aldersgrupper. Dette fremgår synlig av kommunens styrende dokumenter», heter det blant annet i begrunnelsen.

– Det er tydelig forventet i alle ledd at pårørende i Alta skal bli sett, hørt og involvert. Informasjon til pårørende er lett tilgjengelig på ulike nettsteder, og kommunen har informert om pårørendearbeidet sitt både i lokalpresse og på ulike arenaer. De har også eget pårørendearbeid for den samiske delen av befolkningen, sier Unn Birkeland, juryleder og daglig leder ved Pårørendesenteret i Stavanger.
 

Prisen er en anerkjennelse til alle som jobber med pårørende i Alta kommune

ordfører Monica Nielsen​

Juryen har også i sin begrunnelse merket seg arbeidet for unge pårørende.

– Alle lærere og alle elever på 7. trinn får opplæring i bruk av mestringsverktøy for barn som pårørende. Det er forbilledlig, sier Unn Birkeland.

For de lokale vinnerne er prisen en stor oppmuntring.

– For de pårørende er prisen et veldig viktig signal om at vi er på god vei for å løfte pårørende fra usynlig til verdsatt. Det er også en anerkjennelse til alle som jobber med pårørende i Alta, sier ordfører Monica Nielsen i Alta kommune.

Det kom inn 34 nominasjoner fordelt på 21 kommuner til Årets Pårørendekommune. Alta får prisen i konkurranse med blant andre Ørland, Oslo og Porsgrunn kommune. Prisvinneren får 10.000 kroner som skal brukes til kompetanseheving. I tillegg får kommunen et kunstverk av Stanley Stornes.

Årets jury har bestått av representanter fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse (LPP), Kommunenes Sentralforbund (KS), Nettverk for pårørendeforskning, Fagforbundet, Pårørendesenteret og fjorårets vinner Kristiansand kommune.
NKS veiledningssenter i Nord Norge var også med, men meldte seg inhabil på bakgrunn av nært samarbeid med Alta kommune i pårørendeprosjektet.

Les mer om kriteriene for kåringen på Parørendeprogrammet.no/årets-pårørendekommune.

Ønsker du informasjon om neste års konferanse, kan du registerer deg som mottaker av vårt nyhetsbrev
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut