Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
15. januar 2024

Barne- og familieministeren på besøk

Hvordan unngå at barn må flytte fra et fosterhjem? Ved å gi fosterhjemmet hjelp til å håndtere krevende situasjoner. Å styrke fosterforeldres kunnskap og kompetanse vil komme barna til gode. Dette var tema da barne- og familieminister Kjersti Toppe besøkte oss på Pårørendesenteret mandag.
Barne- og familieministeren på besøk
F.v. Gry Anette Øvstegård, barne- og familieminister Kjersti Toppe, Marianne Røst Reilstad, Unn Birkeland og Maren Grøthe.
Ellipse%2035
Borghild%20Eld%C3%B8en%20copy
Tekst:

​Borghild Eldøen

Kommunikasjonssjef
Da kunne vi presentere vårt nye prosjekt «Barn i fosterhjem – også pårørende». Der skal vi med støtte fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) utvikle et veiledningstilbud til foster- og beredskapsforeldre for å styrke tilbudet for barn i barnevernet som også er pårørende. Ofte er disse barna i lojalitetskonflikt mellom foreldre og fosterforeldre.
 

Dette er et veldig viktig arbeid, vi flytter disse sårbare barna altfor mye.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe

– Et prosjekt som kan bidra til å gjøre fosterhjemmene mer robuste er svært velkomment, sa statsråd Toppe etter presentasjonen.

Barn som er pårørende til foreldre med alvorlige psykiske lidelser og/eller rusmiddelavhengighet, har økt risiko for egne helseplager gjennom hele livet. Vi vil utvikle et digitalt kurs der foster- og beredskapsforeldre vil få undervisning om hvordan de kan bekrefte, informere og tåle (BIT-modellen) barn som er pårørende med tilhørende eksempler og refleksjonsoppgaver.

Du kan lese mer om BIT-modellen på Pårørendeprogrammet.no – våre nettsider for fagpersoner som møter pårørende.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut