Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
01. juli 2022

Bokanbefaling – Det du ikke vet om Vilde

– Dette er en av de beste ungdomsbøkene jeg har lest, sier fagrådgiver ved Pårørendesenteret Anne Kristine Bergem, om boken som berører temaet barn som pårørende.
Bokanbefaling – Det du ikke vet om Vilde
Ellipse%2035
Vilhelm
Tekst:

​Vilhelm Viksøy

Journalist og mediaansvarlig
«Det du ikke vet om Vilde er en historie om å være nesten tretten og usikker og ny i klassen. Det er en historie om gode og dårlige venner, ballett, store drømmer og det å være forelska i den kuleste gutten i klassen. Men det er først og fremst en historie om å ha en pappa som ikke er i Afrika, men et helt annet sted som ingen må få vite om».
 
Slik omtaler Gyldendal forlag boken «Det du ikke vet om Vilde» av forfatter Nicolai Houm.
 
– I mange år har jeg jobbet med og vært opptatt av barn og unge som pårørende. Jeg har lest boken om Vilde, og synes det er en av de beste ungdomsbøkene jeg har lest. Den er engasjerende, rørende og viser godt hvordan det kan være å være barn som pårørende, sier Anne Kristine Bergem.
 
Boken finnes hos bokhandlere, den er tilgjengelig som lydbok og den kan lånes på bibliotek.
 
Bibliotekene har også en rekke andre bokskatter å låne bort. De ansatte er ofte vandrende kilder til gode tips, og er glade for spørsmål. Noen ganger hjelper de oss også uten at vi har bedt om det.
 
Under forberedelser til et seminar kom jeg over denne fine oversikten, som Deichman bibliotek har laget med litteratur om barn som pårørende. Den kan jeg anbefale som lesetips i sommer eller når høsten kommer, sier Anne Kristine Bergem.
 
Deichman bibliotek er navnet på de 22 bibliotekene i Oslo. Oversikten kan du finne på hjemmesidene deres.

 
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut