Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
06. juli 2022

Film i sommervarmen

En god film gjør godt for livet. Noen ganger for å kjenne oss igjen, andre ganger for å reise litt bort. Vi har samlet en lett miks av anbefalinger fra oss ved Pårørendesenteret som vi deler i løpet av sommeren. Dagens tips er fra feel-good-sjangeren.
Film i sommervarmen
Ellipse%2035
Vilhelm
Tekst:

​Vilhelm Viksøy

Journalist og mediaansvarlig

et helt halvt %c3%a5r

Et helt halvt år

En kvinne bor i en liten by og mister jobben i cafeen hun jobber i. Familien trenger pengene hun tjener og får seg jobb som en hjelpepleier for en rik, deprimert mann som har blitt lam. Han har blitt bitter og innesluttet og slipper ingen mennesker inn. Men i motsetning til familien hans nekter Lou å gå på tå rundt ham og hennes sprudlende personlighet blir vanskelig for Will å ignorere.
Fra 2016, tillatt for alle.
Les mer om Et helt halv år og strømmemuligheter hos Filmweb

 

de ur%c3%b8rlige

De urørlige 

Komedien De urørlige (2011) bygger på en sann historie. Mangemillionæren Philippe er lam etter en ulykke. Driss er Philippes nye pleieassistent. De to utvikler et nært og usannsynlig vennskap. Filmen ble sett av 20 millioner franskmenn da den gikk på kino i Frankrike.
Fra 2011, aldersgrense 7 år

Les mer om De urørlige og strømmemuligheter hos Filmweb


dagbokenDagboken

På et pleiehjem for eldre forteller en mann en kvinne om sitt livs store kjærlighet. Ved hjelp av historier og minner han tidligere har skrevet ned i sin gamle, utslitte notatbok.
Fra 2004, aldersgrense 7 år
Les mer om Dagboken og strømmemuligheter hos Filmweb


 

a walk to rememberA walk to remember

Landon og vennene hans har ikke noe til overs for den selvsikre Jamie, men i skolens dramagruppe blir Landon og Jamie kastet sammen og det oppstår en lidenskap Landon ikke ante eksisterte. Møtet med Jamie skulle komme til å endre ham for alltid.
Fra 2002, aldersgrense 11 år
Les mer om A walk to remember og strømmemuligheter hos Filmweb

 

elsk meg igjenElsk meg igjen / The vow

Paige og Leo er et ungt og forelsket kunstnerpar bosatt i Chicago. En bilulykke ødelegger plutselig deres felles lykke. Leo klarer seg, men Paige havner i koma. Når hun endelig våkner, har hun ingen minner knyttet til deres forhold, og hun kjenner ikke lenger igjen sin kjære.
Fra 2012, ukjent aldersgrense
Les mer om Elsk meg igjen og strømmemuligheter hos Filmweb
 


my sisters keeperMy sister.s keeper

Cameron Diaz og Jason Patric spiller foreldrene som bestemmer seg for å få ett nytt barn, som med sine organer kan redde deres nålevende datter fra blodkreft og en altfor tidlig død. 
Fra 2009, passer fra alder 11 år. 
Les mer om My sister.s keeper og strømmemuligheter hos Filmweb


wonderWonder
Basert på New York Times-bestselgende bok. En hjertevarmende historie om den usannsynlige helten August Auggie Pullman, født med en alvorlig ansiktsdeformasjon.
Fra 2017, tillat for alle
Les mer om Wonder og strømmemuligheter hos Filmweb
 the last songThe last song

En rebelsk jente sendes til en kystby sør i landet for å tilbringe sommeren hos faren sin. Gjennom deres felles kjærlighet til musikk finner duoen tilbake til hverandre.
Fra 2010, aldersgrense 7 år
Les mer om The last song og strømmemuligheter hos Filmweb
 the fault in our starsFaen ta skjebnen /The fault in our stars, 2014

Tenåringen Hazel er rammet av skjoldkjertelkreft. I en støttegruppe for kreftpasienter treffer hun og forelsker seg i Gus, rammet av beinkreft, og sammen drar de ut på en uforglemmelig reise til Amsterdam for å møte en folkesky forfatter.
Fra 2014, aldersgrense 7 år
Les mer om The fault in our stars og strømmemuligheter hos Filmweb

 

alltid aliceAlltid Alice

Alice Howland er en kjent språkprofessor som begynner å glemme ord. Hun får den knusende diagnosen tidlig Alzheimers. Det blir en kamp for å holde kontakten med den hun engang var. Julianne Moore, Alec Baldwin og Kirsten Stewart er blant de medvirkende i dette sterke dramaet.
Les mer og filmen og streamingmuligheter av den, hos Filmweb 
 


lille jenteLille jente

Sju år gamle Sasha har alltid visst at hun er jente, selv om hun ble født gutt. Filmen gir et rørende portrett om kjønnsidentitet, forståelse og aksept. Den gir oss også et innblikk i hvordan det oppleves å være pårørende.
Filmen er tilgjenelig på NRK TV

 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut