Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
18. juli 2022

Film i sommervarmen - del 2

En god film gjør godt for livet. Noen ganger for å kjenne oss igjen, andre ganger for å reise litt bort. Vi har samlet en lett miks av anbefalinger fra oss ved Pårørendesenteret som vi deler i løpet av sommeren. I dag får du noen gamle klassikere.
Film i sommervarmen - del 2
Ellipse%2035
Vilhelm
Tekst:

​Vilhelm Viksøy

Journalist og mediaansvarlig

dagen er dinDagen er din

En klassiker fra sent 80-tall som fortsatt holder nivået. Handlingen foregår på en engelsk gutteskole med sterke tradisjoner og familiebånd i generasjoner. Her kommer den nye engelsklæreren, professor Keating (Robbin Williams) og utfordrer både guttene, kollegene og alle spøkelser som sitter fast i tradisjoner og veggene.
Fra 1989, aldersgrense 11 år
Les mer om Dagen er din og hvor du finner den, hos Filmweb

  

rainmanRainman

Raymond er en hjerneskadet, autistisk mann som i alle år har vært gjemt bort på en institusjon. Hans bror Charlie lever et jetset-liv og har aldri vært klar over brorens eksistens. Men når deres far dør får han vite det og vi får en reise inn i brødrenes liv og relasjon mens de selv er på reise gjennom USA. Tom Cruise og Dustin Hoffman bærer filmen.
Fra 1988, aldersgrense 11 år
Les mer om Rainman og hvor du finner den, hos Filmweb

 

forrest gumpForrest Gump

Livet er som en boks konfekt, du vet aldri helt hva du får, sier Forrest Gump og serverer en bit til personen ved siden av seg på benken. Fra denne serverer han oss livet som startet med lav IQ og trøblete bein. Men dette hindrer ikke Forrest i å få en eventyrlig livsreise der høydepunktene står i kø. En fellgood med Tom Hanks i storform.
Fra 1994, aldersgrense 11 år
Les mer om Forrest Gump og hvor du finner den, hos Filmweb

 

et vakkert sinnEt vakkert sinn / A beautiful mind

Matematikeren John Nash (Russell Crowe) er stadig på jakt etter det store geniale gjennombruddet. Endelig er han på randen av internasjonal berømmelse når han blir viklet inn i en konspirasjon som blir mørkere og mørkere. Brått får historien en ny dimensjon, for hva er egentlig fortellingen? 
Fra 2001, aldersgrense 11 år
Les mer om Et vakkert sinn og hvor du finner den, hos Filmweb

  

good will huntingDen enestående Will Hunting

Den smarteste hjernen på Amerikas fremste universitet er ikke student, det er guttungen som vasker gulvene! Will Hunting er et egenrådig arbeiderklassegeni som ikke takler livets leksjoner. Professor Lambeau oppdager dette, men Will er ingen lett ungdom å styre. Han får hjelp av psykolog-vennen Sean Maguire spilt av Robin Williams. De to møtes og møter ikke bare hverandre, men også seg selv.
Fra 1997, aldersgrense 15 år
Les mer om Den enestående Will Hunting og hvor du finner den, hos Filmweb

 

frihetens regnFrihetens regn

Andy (Tim Robbins) er en suksessfull mann som etter å ha oppdaget at kona er utro havner i den uheldige situasjonen at han uskyldig (eller ikke?) dømmes til å sone livstid i Shawshank-fengselet. Her blir han kjent med Red (Morgan Freeman), mannen som kan gjøre tilværelsen bak murene enklere. Et eget samfunn, og vennskap, utvikles bak murene.
Fra 1994, aldersgrense 15 år
Les mer om Frihetens regn og hvor du finner den, hos Filmweb

 

ringenes herreRingenes herre – triologi

Er du glad i eventyr, har god tid og liker historier som ikke er fra virkeligheten? Da kan Peter Jacksons triologi over J R R Tolkiens mesterverk Ringenes herre oppfriskes. Den ni timer lange fortellinger (tre filmer) handler om det godes kamp mot det onde. Skal den seieren være mulig, kreves det samhold og vennskap på tvers av gamle skillelinjer, mot og samhold.
Fra 2001, 2002 og 2003, aldersgrenser 11 år
Les mer om Ringenes herre og hvor du finner den, hos Filmweb


 

Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut