Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
06. september 2021

Hilde Selvikvåg synger på Pårørendekonferansen 2021

Artist og låtskriver Hilde Selvikvåg, som blant annet har et personlig engasjement for demenssaken, deltar med sang og musikk fra studio under årets Pårørendekonferanse.
Hilde Selvikvåg synger på Pårørendekonferansen 2021
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Hilde Selvikvåg er kjent for sin nære og ektefødte formidling på klingende jærdialekt og har en varm tilstedeværelse på scenen.
 

Flere kjente hits

På kort tid har hun oppnådd stor suksess med blant annet Spellemannsnominasjon av debutalbumet og flere store radiohits som «Karusell», «Indie», «Anemone» og «Fryd».
 
Hun har vært tydelig på sitt engasjement for demenssaken, noe som blant annet skyldes at hun i slutten av tenårene jobbet ved demensavdelingen på eldrsenteret Sivdamheimen, ikke langt fra hjemstedet.
 

Personlig engasjert

– Det gjorde noe med meg, og jeg husker hvor mye glede det var i å synge en sang, bare en liten trall eller en aftenbønn, til beboerne. Vi har demens i familien også. Nå når jeg har fått en stemme, vil jeg gjerne bruke den til noe, og dette er en sak jeg er engasjert i, har hun blant annet uttalt i et intervju med Stavanger Aftenblad.
 
Hun er også opptatt av folkehelsa:
 

Sang for folkehelsa

– Sang og musikk kan gjøre veldig mye for helsa vår, uansett hvor vi er i livet. For folk med demens, bringer det minner tilbake, - de lyser opp og slapper av.
 
I flere år har hun produsert såkalte «scruncies» - hårstrikker – som hun selger til inntekt for demenssaken.
 

Unik formidling

Komiteen i Pårørendekonferansen 2021 er svært takknemlig for å ha fått med seg Hilde Selvikvåg denne pårørendedagen 22. september og håper og tror at deltakerne vil sette pris på sanginnslagene fra en artist som går sine egne veier og som har et spesielt engasjement og en unik formidlingsevne.
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut