Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
25. august 2022

Lekent alvor på Pårørendekonferansen

Digital konferanse gir nye muligheter. I år får du se fagrådgiver Anne Kristine Bergem leke med Lego når hun tar i bruk «table top» i sin undervisning om barn som pårørende.
Lekent alvor på Pårørendekonferansen
Ellipse%2035
Vilhelm
Tekst:

​Vilhelm Viksøy

Journalist og mediaansvarlig
– Jeg har en mann som er med og evaluerer øvelser for saniteten i NATO. Tidligere i år var han to uker i Ungarn, og den svære sykehusøvelsen de evaluerte, ble i sin helhet gjennomført som «table top exercise», det vil si på bordet, forteller Anne Kristine Bergem, fagrådgiver ved Pårørendesenteret.
 
Et søk på ordet «tabel top» gir, i tillegg til møbelannonser, mange svar i retning av «målrettet skrivebordøvelse for krise- og beredskapsledelser». Det vil si, man øver ved et bord, gjerne med visuelle effekter.
 
– Table top øvelser er mye brukt, og det gir god anledning til å øve på både logistikk, ressursfordeling og samarbeid. Da slo det med meg at en slik velprøvd måte å trene på, må kunne brukes til å øve på andre ting også.
 

Hva er vel mer kjent blant
folk flest enn Lego?

 
Når Anne Kristine Bergem skal undervise i temaet «ivaretakelse av barn som pårørende» gjør hun det ved hjelp av Lego.
 
– Etter kort rådslagning med leder på Pårørendesenteret, Unn Birkeland, tok jeg turen til nærmeste lekebutikk for å kjøpe inn rekvisitter. Hva er vel mer kjent blant folk flest enn Lego, spør hun, og viser fram ambulanse og helsepersonell.
 
Tematikken i Bergems undervisning er spesielt rettet mot prehospitalt personell og dem som arbeider i sykehus, men også andre kan blir inspirert av årets innlegg, både innhold og metodikk.
 
Pårørendekonferansen arrangeres digitalt den 21. september. Det vil være mulig å se opptak inntil en uke i etterkant. Program, priser og påmelding finnes på pårørendekonferansen.no
 
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut