Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
19. april 2021

Ny animasjonsfilm: «Mamma har fest»

Å være i huset når foreldrene har fest, kan skape utrygghet hos barn. Både fordi de ikke kjenner alle som er til stede og fordi de ikke vet helt hva de voksne holder på med.
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Det kan også være at de har opplevd ubehagelig ting tidligere, noe som gjør at de er ekstra på vakt. Da er det viktig å ha en trygg voksen å snakke med.
 
Pårørendesenteret har i samarbeid med Sanden Media, Stiftelsen Dam og Landsforeningen for pårørende innen Psykisk helse (LPP) utviklet fire nye animasjonsfilmer. Hovedbudskapet i filmene er at det finnes hjelp og at barn trenger trygge voksne å snakke med når de har det vanskelig. 
 
De ulike plottene som er valgt, baserer seg på tematikk Pårørendesenteret har fått i samtaler med barn og unge på senteret, og gjennom «Pårørendelinjen», som er Pårørendesenterets hjelpetelefon og chattetjeneste.
 
– Det er viktig for oss å formidle at det kan hjelpe å snakke med noen en er trygg på, og at ting vil bli bedre. Det betyr ikke at alt blir bra eller at ting blir nøyaktig som de var, men å ta kontakt med en trygg voksen enten det er far eller mor, helsesykepleier, en trener, en lærer eller få hjelp via en chattetjeneste, er viktig å få fram, sier fagkonsulent Ingvil Aarrestad Godeset ved Pårørendesenteret.
 
– Om de ikke de får hjelp hos den første voksne de tar kontakt med, så oppfordrer vi dem å gå til neste, legger hun til.
 
Det er alltid hjelp å få.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut