← Gå tilbake

Bethi
Bethi Dirdal Jåtun
Journalist
Publiseringsdato: 19.04.21

Ny animasjonsfilm: «Mamma orker så lite»

Barn og unge har lett for å kjenne på ansvar om noe er vanskelig hjemme. I denne filmen er det «mamma som ikke orker». Datteren lurer på om hun må slutte på fotballen for å hjelpe til.
Det er så mye hjemme som skulle ha vært gjort. Hun får hjulpet lillebror med leksene, men så er det alt det andre... «Fotballjenta» velger å snakke med en voksen via en chattetjeneste på nett.
 
Pårørendesenteret har i samarbeid med Sanden Media, Stiftelsen Dam og med støtte fra Extrastiftelsen utviklet fire nye animasjonsfilmer. Hovedbudskapet i alle tre er at det finnes hjelp og at barn trenger trygge voksne å snakke med når de har det vanskelig.
 
De tre ulike plottene som er valgt, baserer seg på tematikk Pårørendesenteret har fått i samtaler med barn og unge på senteret, og gjennom «Pårørendelinjen», som er Pårørendesenterets hjelpetelefon og chattetjeneste.
 
–Det er viktig for oss å formidle at det kan hjelpe å snakke med noen en er trygg på, og at ting vil bli bedre. Det betyr ikke at alt blir bra eller at ting blir nøyaktig som de var, men å ta kontakt med en trygg voksen enten det er far eller mor, helsesykepleier, en trener, en lærer eller få hjelp via en chattetjeneste, er viktig å få fram, sier fagkonsulent Ingvil Aarrestad Godeset ved Pårørendesenteret.
 
–Om de ikke de får hjelp hos den første voksne de tar kontakt med, så oppfordrer vi dem å gå til neste, legger hun til.
 
Det er alltid hjelp å få.
 

← Gå tilbake

Tips & råd


Artikler med tips og råd til pårørende i ulike livssituasjoner, samt selvhjelpsmetoder.

Gå til Tips & råd

Min historie


I slutten av desember i fjor døydde 17 år gamle Knut Øygard Dale i ei trefellingsulukke i Hjelmeland. Søskenflokken på fem mista den mellomste broren.

Les mer

Finn hjelp der du bor


En landsdekkende karttjeneste hvor du kan finne hjelpetiltak for pårørende, samt regionale og nasjonale støttetiltak. 

Gå til karttjenesten