Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
21. mars 2021

Pårørendekonferansen 2021: Møt filosof Einar Øverenget

Filososf Einar Øverenget setter søkelyset på pårørende og selvforståelse i sitt foredrag under Pårørendekonferansen 2021 som arrangeres digitalt 22. september 2021.
Pårørendekonferansen 2021: Møt filosof Einar Øverenget
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Einar Øverenget er en av Norges mest anerkjente filosofer, en ettertraktet foredragsholder og forfatter. Han har en doktorgrad i filosofi fra Boston College, var opprinnelig med på å danne Humanistisk Akademi i 2000 og er i dag professor i filosofi ved Høgskolen i Innlandet.
 

Å være en aktør

Øverenget har gitt ut flere bøker og er en aktiv samfunnsdebattant og foredragsholder med fokus på å gjøre filosofi mer tilgjengelig for folk flest. Om foredraget under Pårørendekonferansen 2021 sier han:
 
«På den ene siden er man som pårørende satt i en situasjon man ikke har valgt, samtidig vil det være lite hensiktsmessig å holde på en selvforståelse som offer – ganske enkelt fordi pårørende også må være sterke aktører. Jeg underkjenner ikke påkjenningen det er å være pårørende – men de kan også hente styrke fra den menneskelige evnen til å være en aktør, og det gir styrke.»
 
Det er et begrepspar som er spennende i den sammenheng og det har jeg hentet fra pedagog Roald Nygård: «Brikke eller aktør – hva er din selvforståelse».
 

Forfatteren Øverenget

Einar Øverenget har lenge vært husfilosof i «Nitimen» og på «God Morgen Norge», og er også fast spaltist i Dagbladet Magasinet. Han har også skrevet en rekke bøker, blant annet Hannah Arendt (2001), Eksistens (2003), Å bli sin egen venn (2004), Lykkens filosofi (2006), Livets Øyeblikk (2007) og Hemmeligheter (2009). I tillegg har han også skrevet barnebøkene «Sokrates og pappa» (2009) og «Sokrates og pappa tar seg tid» (2011).

Pårørendekonferansen 2021, program og påmelding, finner du her.
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut