Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
14. oktober 2020

Pårørendekonferansen: Høy pårørendeandel og flere folk

Målet var 200 deltakere, antall påmeldte ble til slutt 450, og selv om fagfolkene var i flertall, har aldri antall pårørende vært høyere enn under årets direktesendte Pårørendekonferanse.
Pårørendekonferansen: Høy pårørendeandel og flere folk
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Bildet: TV-teamet under konferansen (f.v.): Håvard Njåstad, teknisk operatør og billedmiks, produsent Livar Hølland, fotografene Bendik Krause og Torgeir Kalvehagen, innspillingsleder Brita Sørli Jærnes og regissør Odd Henning Gilje.

– Det digitale formatet gjorde at langt flere både pårørende og fagfolk kunne delta. De pårørende kunne følge konferansen fra egen stue, mens mange arbeidsplasser samlet arbeidsfellesskap og avdelinger for å se konferansen sammen. Derfor vet vi ikke nøyaktig hvor mange som faktisk deltok under årets konferanse, men at det var flere enn 450, er helt på det rene, sier Pårørendesenterets Unn Birkeland som dette året ledet konferansen fra et TV-studio satt opp for anledningen.
 

Et ambisiøst prosjekt

Sanden Media, som helt siden starten har vært med som én av flere arrangører av Pårørendekonferansen, stod for den tekniske gjennomføringen av den fem timer lange direktesendte konferansen.

– Dette var et virkelig ambisiøst prosjekt med mange involverte, og selv om vi hadde testet ut ting på forhånd, fikk vi uventede problemer med lyden den første timen, noe som gjorde at vi valgte å redigere sendingen slik at konferansedeltakerne fikk muligheten til å se den med bedre lyd i etterkant, sier regissør Odd Henning Gilje, som understreker at direktesendinger som denne regnes som TV-verdenens Formel 1.

– Det er derfor de fleste «live»-programmer som Nytt på Nytt, Lindmo og Skavland går i opptak, legger han til.
 

Mange arbeidsplasser samlet arbeidsfellesskap og avdelinger for å se konferansen sammen. Derfor vet vi ikke nøyaktig hvor mange som faktisk deltok under årets konferanse, men at det var flere enn 450, er helt på det rene.

 

Mange folk i sving

Livar Hølland, produsent i Sanden Media, følger opp:

– Vi hadde et stort apparat i sving. Rent produksjonsteknisk var vi seks, i tillegg hadde vi folk til å besvare telefoner, som tok imot gjester, som dokumenterte selve sendingen og selvsagt de to studiovertene som ledet og bandt sammen hele sendingen på en forbilledlig måte.

Hølland roser samhandlingen i produksjonen og framhever også det store engasjementet blant konferansedeltakerne.
 

Vi ser jo at en digital konferanse åpner mange nye muligheter for oss. Først og fremst fordi vi potensielt kan nå så mange flere, både blant pårørende og fagfolk. Men også fordi det gir oss et mye større spillerom i forhold til foredragsholdere.


– Spørreundersøkelsen vi sendte ut i etterkant av konferansen har gitt oss verdifulle innspill ikke bare når det gjelder tilbakemeldinger på årets program, men også fram mot neste års Pårørendekonferanse. Vi har blant annet fått flere titalls innspill på temaer folk er opptatt av, noe vi selvsagt tar med oss inn i planleggingen som vi starter allerede nå i november, sier han.
 

Verdifulle innspill fra deltakerne

Over 90 prosent av de som svarte på spørreundersøkelsen oppgir at de vil anbefale neste års konferanse til andre. De vil også foretrekke en digital framfor en fysisk konferanse.

– Vi ser jo at en digital konferanse åpner mange nye muligheter for oss. Først og fremst fordi vi potensielt kan nå så mange flere, både blant pårørende og fagfolk. Men også fordi det gir oss et mye større spillerom i forhold til foredragsholdere, noe vi kommer til å jobbe enda mer med til neste års konferanse, lover Unn Birkeland.

Hun er i likhet med Livar Hølland imponert over det store engasjementet blant konferansedeltakerne og takker for alle tilbakemeldinger og innspill.
 

Takker konferansedeltakerne

– Jeg opplever at deltakerne viser eierskap til konferansen, noe som er utrolig inspirerende for oss og som gir stor motivasjon til å løfte oss ytterligere både når det gjelder gjennomføring og innhold til neste år, sier Unn Birkeland. Spørreundersøkelsen blant konferansedeltakerne har blant annet gitt flere titalls inspill til aktuelle temaer for neste års konferanse.
 

Vi opplever at deltakerne viser eierskap til konferansen, noe som er utrolig inspirerende for oss og som gir stor motivasjon til å løfte oss ytterligere.


– Vi har nærmest et fullt program foran oss allerede. Mange har påpekt pårørende til hjemmeboende, til personer som har alzheimer og pårørende innen kriminalomsorg, rus og psykiatri. Nå gjelder det for oss å finne de rette folkene til å belyse temaene, sier Unn Birkeland som allerede nå gleder seg til å ta fatt på planleggingen til konferansen neste høst.
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut