Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
02. april 2019

Pårørendestemmer i ny bok «Når sant skal sies»

– Vi har lovet at de pårørendes stemmer skal bli hørt. Beslutningsmyndighetene må få se pårørendes hverdag, se deres utfordringer og bekymringer, sier fagsjef Anne-Grethe Terjesen i Pårørendealliansen.
Pårørendestemmer i ny bok «Når sant skal sies»
Ellipse%2035
Screenshot%202021-04-06%20at%2014_09_55
Tekst:

​Marie Rein Bore

Journalist
Pårørendealliansen har gjort to undersøkelser om pårørendes situasjon, og tidligere lagt fram tall fra disse undersøkelsene. Nå har de sortert og samlet utsagn fra over 9000 pårørende som svarte på de to undersøkelsene, og dette er nå utgitt i boka «Når sant skal sies».

Under et frokostmøte i Litteraturhuset i Oslo på onsdag i forrige uke leste pårørende sitater og utsagn fra boka. Og Pårørendealliansen tok opp spørsmålet hva de samlede funnene fra 9200 pårørende viser: Hvilke utfordringsbilder ligger der, og hva er konsekvensen av disse?
 

Det er viktig at pårørende får
arenaer der de kan komme
til orde.


– Å samle så mange pårørendeutsagn og presentere dem, har ikke vært gjort før. Det er viktig at pårørende får arenaer der de kan komme til orde, sier fagsjef Anne-Grethe Terjesen.

På møtet deltok også politikere i en paneldiskusjon. Pårørendealliansen lanserte på møtet en ny undersøkelse for 2019 der pårørende kan svare på spørsmål om hvordan kommunene ivaretar de pårørende. Spørsmålene i undersøkelsen ligger på nettsidene til Pårørendealliansen

– I høst er det kommunevalg. Vi skal offentliggjøre tallene fra undersøkelsen før valget. Det er viktig for folk å vite hvordan situasjonen er i kommunene. Vi kommer til å offentliggjøre tall for fylkeskommunene og de større kommunene, sier Terjesen.

Du kan se stream fra presentasjonen her.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut