Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
06. januar 2020

Regjeringen med ekstrabevilgning til hjelpetelefoner

Landets hjelpetelefoner for selvmordsforebygging har blitt ringt ned etter Ari Behns bortgang. Nå styrker regjeringen tilbudet med 10 millioner kroner.
Regjeringen med ekstrabevilgning til hjelpetelefoner
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Med bakgrunn i den økte pågangen på hjelpetelefoner for selvmordsforebygging den siste tiden, øker regjeringen bevilgningen til Kirkens SOS og Mental Helse med 10 millioner kroner. Det melder helse- og omsorgsdepartementet i dag.
 

Ekstremt stor pågang

Både Mental Helse og Kirkens SOS har hatt såpass stor pågang på sine hjelpetelefoner etter Ari Behns bortgang at de ikke har fått svart mer enn rundt 60 prosent av alle de som har ringt.

– Jeg er veldig glad for den innsatsen som både frivillige og ansatte legger ned i våre ulike hjelpetelefoner og chat-tjenester. For mange er det en trygghet å vite at noen er der for å lytte når det trengs. Hjelpetelefonene melder at de ikke får svart alle som ringer inn, derfor ønsker vi nå å styrke dette tilbudet, sier helseminister Bent Høie (H) som også har bedt Helsedirektoratet om så raskt som mulig å gå ut med ny og oppdatert informasjon om hvor mennesker som har selvmordstanker, eller som er bekymret for andre, kan søke hjelp.
 

Pårørendesenteret vil bidra

Pårørendesenteret har ikke opplevd unormalt stor pågang på sin hjelpelinje som følge av det som har skjedd, noe daglig leder Unn Birkeland kommenterer slik:

– Vårt hjelpetelefontilbud har foreløpig ikke kommet med i denne sammenheng, noe vi akter å gjøre noe med. Behovet er stort, og vi kan bistå. Det er gledelig at regjeringen bevilger mer penger slik at hjelpetelefontilbudet styrkes.
 

Styrker informasjonen

– For å hindre at mennesker tar sitt eget liv, må vi sørge for at de som sliter, får hjelp når de trenger det. Derfor vil vi nå synliggjøre ytterligere hvor man kan få hjelp. Det kan være å ringe legevakten på telefon 116 117, en hjelpetelefon, eller å kontakte fastlegen sin. Det er hjelp å få, uttaler Høie til NTB.

Regjeringen arbeider også med en ny handlingsplan for forebygging av selvmord.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut