Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
16. august 2022

Rigget og klart i Arendal

– Vi har snakket om det flere ganger at vi burde være med på Arendalsuka. I år hev vi oss rundt, og dette er spennende.
Rigget og klart i Arendal
Ellipse%2035
Vilhelm
Tekst:

​Vilhelm Viksøy

Journalist og mediaansvarlig
Arendalsuka er en «demokratisk møteplass for alle som engasjerer seg i samfunnet vi lever i», heter det i egenomtalen. Hvert år i uke 33 samles organisasjoner, politikere, samfunnsaktører, næringsliv og «vanlige» folk seg i havnegatene i Arendal. 200 stand, over 1000 arrangement og enda flere samtaler på hjørnet, står på programmet.


 

Læring

– Dette er nytt for oss og det er mye å lære og bli kjent med. Derfor har vi sagt at målet i år er å lære mest mulig for senere år samtidig som vi skal ha best mulig utbytte av dagene. Vi har derfor prioritert kreftene på egen stand, og ikke på å rigge til arrangement, sier Unn Birkeland, daglig leder ved Pårørendesenteret.
 

Noen av dem vi møter, er nye bekjentskap,
både for oss og dem. Det er spennende. 


Oppsummeringen etter første dag forteller om mange gode samtaler og treff.

– Vi står midt i gågaten og standen har vært godt besøkt hele dagen. Det er mange som vil prate, og noen forteller sterke historier fra eget liv. For å si det sånn, vi måtte ut og handle Kleenex allerede før vi formelt hadde åpnet standen, sier Inger Grødem, som var en av dem som betjente standen første dag.

–  Det er også mange barn og unge innom. Personlig synes jeg det er flott. Det har gitt mange små, nære og enkle samtaler om hva en pårørende er. Noen som besøkte oss, ble faktisk bevisst at de er pårørende uten å ha tenkt på det før, sier Gry Anette Øvstegård.
 

Nettverk

I tillegg til de personlige møtene, blir det også møter med andre samfunnsaktører og organisasjoner.

– Mange av disse kjenner vi til fra før, men det er alltid viktig med de relasjonelle møtepunktene. Men noen er nye bekjentskap, både for oss og dem. Det er spennende. Så her legges grunnlag for godt framtidig samarbeid med flere, sier Unn Birkeland.

Er du i Arendal? Kom innom på standen vår i Tollbodgaten. Standplass 112.

--
Foto: Gry Anette Øvstegård og Anne Kristine Bergem.
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut