Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
21. august 2023

Stor interesse for årets Pårørendekonferanse

– Vi nærmer oss 2000 deltakere, men har plass til mange flere, ivrer Pårørendesenterets Unn Birkeland, som skal lede årets konferanse sammen med komiker og «pårørendeambassadør», Else Kåss Furuseth.
Stor interesse for årets Pårørendekonferanse
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Også dette årets Pårørendekonferanse arrangeres digitalt, noe som betyr at langt flere kan melde seg på. «Pårørende – på liv og død» er tema for konferansen, som i år runder fem år og er i stadig utvikling.
 

Når hele landet

I likhet med mange andre konferanser, måtte Pårørendekonferansen snu seg rundt og arrangere digital konferanse under koronapandemien. Det digitale formatet har åpnet nye muligheter.
 
– Vi ønsker jo at så mange som mulig, både pårørende og fagpersoner over hele landet, skal kunne delta. Med en digital konferanse, kan hele Norge bli med, noe som ikke var tilfelle da vi inviterte til fysisk konferanse i Sandnes, fortsetter Birkeland.
 

Konferansen som fagdag

I fjor lanserte konferansen for første gang «gathering», noe som innebærer at mange, typisk  kommuner, høyskoler, sykehus, sykehjem, politistasjoner, avdelinger, arbeidsteam o.l., kan se konferansen sammen og benytte denne som en egen fagdag, med Pårørendekonferansen på storskjerm. Til årets konferanse er det så langt påmeldt rundt 30 gatherings.
 
– Dette har vært et ønske fra flere hold, og vi er glade for at stadig flere benytter seg av denne muligheten, sier Birkeland, som spesielt oppfordrer fagpersoner til å melde seg på:
 

Kan se konferansen i etterkant

– Om man ikke har anledning til å se konferansen direkte, kan man se den flere dager etter konferansen - når det passer. Som deltaker får man tilsendt linken til konferansen, påpeker Birkeland, som gleder seg til å lede årets konferanse i tospann med Else Kåss Furuseth, som på mange måter har blitt en ambassadør for Pårørendesenteret og pårørende dette året.
 
– Da vi ble strøket fra statsbudsjettet i fjor høst, etablerte Else en Spleis for å samle inn penger til Pårørendesenteret. Hun har også frontet saken i media på en forbilledlig måte, noe som har betydd enormt mye for oss, fastslår Birkeland.
 

Spennende program

Da det til slutt ble klart at Pårørendesenteret likevel skulle få statlige midler til driften, bestemte Pårørendesenteret at Spleisen skulle gi pårørende gratis påmelding til konferansen. Så langt har flere hundre pårørende meldt til sending 20. september klokken 1000-1500.
 
Birkeland lover faglig påfyll, erfaringsutveksling, personlige historier, nyttige tips og råd, ny forskning og kulturelle innslag. Programmet er, i likhet med foregående år, fullspekket med dyktige fagfolk innen både forskning, fag og erfaring. I tillegg kommer flere møter med pårørende.
 
– Dette kan du ikke gå glipp av. Meld deg på i dag! Er oppfordringen fra Unn Birkeland.
 
Mer om program og påmelding, finner du her.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut