Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
12. desember 2019

Stortingspolitikere gjester Pårørendesenteret

– Vi vil bidra til at den nasjonale Pårørendestrategien skal ta for seg mer enn eldreomsorg. Derfor er kontakten med politikerne i helse- og omsorgskomiteen viktig.
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Det fastslår Unn Birkeland, daglig leder i Pårørendesenteret, som mandag 16. september har invitert Rogalands stortingspolitikere i helse- og omsorgskomiteen til Pårørendesenterets kontor i Stavanger.
 

Fokus på barn og unge som pårørende

– Til vinteren kommer den lenge etterlengtede nasjonale Pårørendestrategien, og vi vil være med å holde liv i diskusjonen for å sikre at strategien blir mer enn «Leve hele livet»-reformen som regjeringen la fram i fjor, fortsetter Birkeland.

Reformen «Leve hele livet» har fokus på grunnleggende tjenester som har lett for å svikte i tilbudet til de eldre.

– For oss er barn og unge som pårørende et viktig anliggende når det gjelder den kommende pårørendestrategien, framholder Birkeland.
 

Dialog med politikerne avgjørende

Politikerne i helse- og omsorgskomiteen har blant annet ansvar for tiltak og tilskudd til lavterskeltilbud, der Stiftelsen Pårørendesenteret er én av flere aktører. Det er ifølge Birkeland derfor både naturlig og viktig å være i dialog med politikerne i komiteen.

På møtet 16. desember kommer stortingspolitikerne fra Rogaland til å få lære mer om driften ved senteret. De vil også få en god innføring i Pårørendesenterets nasjonale tilbud som per i dag består av de tre nettstedene pårørendesenteret.no, pårørendeprogrammet.no og UngePårørende.no.
 

Debattmøte 20. januar

De samme politikerne som besøker senteret denne dagen er også invitert til debattmøtet Pårørendesenteret arrangerer i Stavanger 20. januar 2020. Her blir også representanter fra kommune, helseforetak og andre ideelle organisasjoner med.

– I denne debatten vil vi ta opp konkrete problemstillinger i pårørendearbeidet med et særlig fokus på hvor viktig det er at hele familien inkluderes, framholder lederen av Pårørendesenteret i Stavanger.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut