Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
Tilbake_pil
Tilbake

22. desember

Det er ikke juks å kjøpe ferdiglaget risengrynsgrøt

edgar-castrejon-s6BrlKXy7e0-unsplash%20copy
Eller hvis du skal lage grøt til mange og har en gryte som tåler det, kan du jo lage den i stekeovnen. Det blir mye billigere og er enklere enn å stå å røre lenge-lenge.

Oppskrift:

  • Sett stekeovnen på 100oC på over- og undervarme
  • Følg doseringen for det antallet porsjoner du trenger på pakken
  • Kok opp grøtris og vann, la det koke i 3–4 minutter på middels varme
  • Tilsett melk og kok opp under stadig omrøring
  • Tilsett salt
  • Legg på lokket og sett gryten inn i ovnen
  • La stå i ovnen i en time, rør om når halve tiden er gått
  • Tilsett litt smør mot slutten av steketiden hvis du ønsker
Når timen er gått, rør om, server og nyt!

Det er også mulig å senke temperaturen og øke tiden.
Du kan også la grøten stå i ovnen på lav varme for å holdes varm. 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut