Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
Ta vare på deg selv
Tilbake_pil
Tilbake

Bekymringskvarteret

Sett av en fast tid til bekymringstankene dine hver dag

Når alvorlig sykdom rammer fylles vi med bekymringer. Det er helt forutsigbart og vanskelig å unngå. Mange grubler og bekymrer seg kontinuerlig. Ved å sette av et fast tidspunkt til å tenke på det du er bekymret for hver dag, kan du motvirke at bekymringene fyller alle døgnets timer.
shutterstock_1360242140
Kan du sette av et tidspunkt hver dag der du får sitte uforstyrret og tenke på alt det du er bekymret for? Femten minutter har vist seg å være en passende tidsramme for mange. Når passer det best for deg? Ikke sett av tid rett før du skal legge deg, da kan nattesøvnen din bli forstyrret.

I dette bekymringskvarteret skal du ta fram alt det du grubler på og bekymrer deg over.
 

I bekymringskvarteret skal du bare la alle slike tanker komme.

Kari Bøckmann

Du skal tenke så mye du vil. For noen er det en god idé å skrive ned tankene i en bok som du tar frem hver dag. Du kan også bruke kvarteret til å sette opp fem grunner til at du tror det du bekymrer deg for kommer til å skje og fem grunner til at det ikke vil skje. 

Dersom bekymringstankene dine dukker opp på andre tidspunkt; legg merke til dem og si til deg selv: «Jeg skal ikke tenke på dette nå, men ta meg god tid til å tenke på dette i bekymringskvarteret». Det er helt vanlig at bekymringene dukker opp på nytt. Ikke bruk energi på det, bare gjenta for deg selv at dette skal du tenke mer på i bekymringskvarteret.

Å skape et fast tidspunkt og et fast sted for bekymringstankene dine, er ikke nødvendigvis enkelt, særlig ikke i starten. Det krever øvelse. Men om du får dette inn som en prioritert rutine, kan det motvirke at utmattende tanker går i ring. Det kan også frigi energi og mulighet til å tenke på andre ting enn alt som er vanskelig.
Opprinnelig publisert: 1. februar 2017
Sist oppdatert: 31. mai 2022
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut