Ta vare på deg selv
Ta vare på den syke
Ta vare på familien
Ta vare på barna
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
Kursportal_1440
Kursportal_1440_hover

Månedens tema

Noen måneder går vi litt dypere inn i et teamaområde. Nedenfor kan du se månedstema for det inneværende året.
annie-spratt-ZbJ6kzpKqvE-unsplash
November
Barn som pårørende
Når alvorlig sykdom, rusmiddelavhengighet, fengsling eller andre belastende livshendelser skjer i en familie, kan foreldrenes evne og kapasitet til å gi barna trygghet i hverdagen gå ned, mens barnas behov for tilstedeværende og trygge voksne øker.
Mer_pil
Les mer
andrew-neel-JBfdCFeRDeQ-unsplash%20(1)
Oktober
Psykisk helse
Psykisk eller somatisk sykdom, avhengighet og funksjonsnedsettelser hos noen vi står nær kan være krevende både følelsesmessig, sosialt og praktisk. Mange pårørende står i fare for å selv bli syke som en konsekvens av disse belastningene.
Mer_pil
Les mer
shutterstock_1606546525%20copy
September
ADHD
Mennesker med diagnosen ADHD er like forskjellige som mennesker uten, men for mange pårørende kan det være nyttig å vite litt om hva som kjennetegner tilstanden, og om hva som er til støtte for mennesker som har den.
Mer_pil
Les mer
hello-i-m-nik-LUYD2b7MNrg-unsplash
Mai
Vold i nære relasjoner
Rusavhengighet og enkelte sykdommer eller tilstander kan medføre økt risiko for å utøve eller bli utsatt for vold. Deres pårørende havner også i en utsatt posisjon. Tette relasjoner gjør det ekstra krevende.
Mer_pil
Les mer
ritupon-baishya-sd4qZWI_-0Q-unsplash
April
Spillavhengighet
Spillavhengighet handler ikke om hvor mye tid eller penger som blir brukt på spillingen, men defineres av mangel på kontroll. Begrepet brukes både om pengespillavhengighet og overdreven gaming.
Mer_pil
Les mer
shutterstock_1145698763
Mars
Seksuell helse
For mange pårørende vil redusert seksuell helse være et tema som ikke er så lett å ta opp på eget initiativ. Kanskje er utfordringene i hverdagen så mange og tunge at seksualitet og problemer knyttet til seksuell helse ikke engang kommer opp i bevisstheten.
Mer_pil
Les mer